Τα σούπερ γιοτ που σχεδιάζονται σήμερα για ονειρεμένες διακοπές αύριο

Τα σούπερ γιοτ που σχεδιάζονται σήμερα για ονειρεμένες διακοπές αύριο

Αν και ακόμα βρίσκονται στα «χαρτιά», τα σούπερ γιοτ που σχεδιάζονται σήμερα κάνουν το μέλλον των διακοπών στη θάλασσα να φαντάζει μάλλον ονειρικό.

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στην κορύφωσή του, η ανάγκη για ονειρεμένες διακοπές ξεπροβάλλει όλο και πιο έντονη. Και για τους περισσότερους από εμάς, το «όνειρο» περιλαμβάνει οπωσδήποτε θάλασσα.

final_superyaught1

Photo credit: Jozeph Forakis

Το PEGASUS του Ελληνοαμερικανού designer Jozeph Forakis θα γίνεται ένα με το περιβάλλον. Από την άλλη, το πιο πρόσφατο πόνημα του Ιταλού Pierpaolo Lazzarini, φιλοδοξεί να ξεχωρίζει. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Το σούπερ γιοτ που κολυμπάει και πετάει».

Στο πλαίσιο αυτό, τα ονειρεμένα σκάφη που ακολουθούν θα σας βάλουν σε διάθεση διακοπών. Επιπλέον, θα σας προσφέρουν μια ματιά στο μέλλον των πολυτελών σούπερ γιοτ που σχεδιάζονται σήμερα για ονειρεμένες διακοπές αύριο.

PEGASUS, το «αόρατο» σούπερ γιοτ

Η σύλληψή του έγινε σε μία από τις τροπικές παραλίες των Κουφονησίων: Καθώς ο Jozeph Forakis απολάμβανε το τοπίο εμπνεύστηκε προκειμένου να σχεδιάσει ένα γιοτ τόσο κοντά στη θάλασσα και τη φύση, που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από τα σύννεφα που επιπλέουν στη γραμμή του ορίζοντα.

Ο λόγος για το PEGASUS, ένα σούπερ γιοτ το οποίο θα εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον, τόσο αισθητικά –με design που το κάνει αόρατο– όσο και σε επίπεδο επιπτώσεων, αφού στόχος είναι να μην παράγει καθόλου ρύπους.

Photo credits: Jozeph Forakis

Το σκάφος που ονειρεύεται ο διεθνούς φήμης Ελληνοαμερικανός designer δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα πριν από το 2030. Ωστόσο, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, θα είναι εξολοκλήρου 3D-printed και θα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες, υφιστάμενες και υπό ανάπτυξη, για την επίτευξη πρωτοφανών επιπέδων ανθεκτικότητας, εμβέλειας ταξιδιού και βιωσιμότητας. Προς το παρόν, το PEGASUS είναι ήδη υποψήφιο για το «ELITE CONCEPT AWARD 2023».

NOY, η κιβωτός του 21ου αιώνα

Εμπνευσμένο από τον μύθο της Κιβωτού του Νώε, το ΝΟΥ είναι ένα σούπερ γιοτ αρκετά ισχυρό ώστε να πλέει επιτυχώς σε πελώρια κύματα και αρκετά μεγάλο για να φιλοξενεί δεκάδες επιβάτες.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό, θαλάσσιο σκάφος μήκους 66 μέτρων και πλάτους 76 μέτρων, με αεροδυναμικό design, το οποίο μοιάζει να αιωρείται. Αυτό οφείλεται στην τεχνολογία hydrofoil, δηλαδή τα υδροπτέρυγα που περιλαμβάνει: Ένα είδος «ποδιών» που εκτείνονται προς τα κάτω, μέσα στο νερό και λειτουργούν σαν φτερά ώστε να ωθούν το σκάφος στον αέρα καθώς ανεβάζει ταχύτητα.

Ο ανώτερος σκελετός του απαρτίζεται κυρίως από γυαλί, ώστε να προσφέρει πανοραμική θέα 360° στους επιβάτες του. Περιλαμβάνει επίσης ηλιακά πάνελ, τα οποία παράγουν περαιτέρω ενέργεια για την κίνηση του σκάφους. Και μπορεί να μην χωράει δύο εκπροσώπους από κάθε είδος του ζωικού βασιλείου, ωστόσο, είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να φιλοξενεί έως και 18 επισκέπτες, καθώς και 16 μέλη πληρώματος.

Photo credits: Aras Kazar

Το ΝΟΥ φαίνεται να αιωρείται χάρη στην τεχνολογία hydrofoil, την οποία αξιοποιεί επίσης το Candela P-12. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Candela P-12: Το πρώτο “ιπτάμενο” ηλεκτρικό ferry boat».

Decadence, το διαστημόπλοιο των θαλασσών

Μπορεί να μοιάζει με διαστημόπλοιο, ωστόσο, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα concept σούπερ γιοτ εμπνευσμένο από τα αερόπλοια των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Σύμφωνα με τον καταξιωμένο σχεδιαστή γιοτ Andy Waugh, το Decadence, όπως ονομάζεται το εν λόγω catamaran, ενσαρκώνει το ξέφρενο πνεύμα της δεκαετίας του 1920 με την «εκλεπτυσμένη απλότητα» που βρίσκεται στον πυρήνα σχεδιασμού κάθε πονήματός του.

final_superyaught6

Photo credit: Andy Waugh Yacht Design

Το Decadence είναι εμπνευσμένο από τα αερόπλοια των αρχών του 20ου αιώνα. Διαβάστε περισσότερα για την αναβίωση των αερόπλοιων στο άρθρο «Sky Yachting: Η αναβίωση των αερόπλοιων για πολυτελείς κρουαζιέρες».

Εντούτοις, πόσο «απλό» μπορεί να θεωρηθεί ένα catamaran μήκους 80 μέτρων με φουσκωτά πτερύγια και σουίτες 600 τετραγωνικών μέτρων; Προς το παρόν, δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες για το πρωτοποριακό αυτό σκάφος, παρά μόνο ότι θα περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα πρόωσης που επιτυγχάνει 30% εξοικονόμηση καυσίμων.

Το πότε θα το δούμε στο Αιγαίο και ποιος ή ποια έχει παραγγείλει το πολυτελές catamaran παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, το στούντιο έχει αποκαλύψει ότι εργάζεται σε ένα νέο project για λογαριασμό Αμερικανού ή Αμερικανίδας επιχειρηματία από το χώρο της τεχνολογίας.

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε καλές θάλασσες και καλά ταξίδια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.