Όπως προέκυψε από τη μελέτη, οι συμμετέχοντες που είχαν ενσωματώσει στη διατροφή τους στοιχεία από τη Μεσογειακή ή την MIND παραλλαγή της, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποφύγουν το Αλτσχάιμερ και να διατηρήσουν τις γνωστικές λειτουργίες τους σε καλά επίπεδα. Ειδικότερα, είχαν λιγότερα από τα χαρακτηριστικά σημάδια του Αλτσχάιμερ –όπως οι κολλώδεις πρωτεϊνικές πλάκες β-αμυλοειδούς και η συσσώρευση της πρωτεΐνης Ταυ στον εγκέφαλο- όταν υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.
Παράλληλα, αναλύοντας δεδομένα ετών, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μία σημαντική ανακάλυψη για τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Πιο συγκεκριμένα, ο εγκεφαλικός ιστός των συμμετεχόντων που έτρωγαν περισσότερα φυλλώδη λαχανικά φαινόταν σχεδόν 19 χρόνια νεότερος, σε ό,τι αφορά τη συσσώρευση πλάκας, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν μία ή λιγότερες μερίδες την εβδομάδα.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα ανωτέρω ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα, ωστόσο, χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα ως προς τη σχέση διατροφής και Αλτσχάιμερ. Παρόλα αυτά, εάν ανησυχείτε για τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, τα δεδομένα συνηγορούν ως προς το ότι σίγουρα αξίζει να αναθεωρήσετε ή να προσαρμόσετε τη διατροφή σας.